PERFORMANȚĂ RĂSPLĂTITĂ

Autoritățile buzoiene răsplătesc din plin performanța echipei de robotică „Heart of RoBots” a Colegiului Național „B.P. Hasdeu”, care s-a calificat la o puternică competiție internațională în Statele Unite. Consiliul Județean oferă echipei de robotică, din bugetul propriu al județului, 200.000 de lei, bani necesari pentru deplasarea la concurs. Participarea tinerilor de la Hasdeu la competiția de robotică din Satele Unite a fost sprijinită financiar și de Fundația Comunitară Buzău, dar și de către mai multe societăți comerciale din județ, ori chiar persoane care au donat, în total, peste 100.000 de lei.

Odată cu alocarea acestei sume, întreaga echipă de robotică de la Colegiul Hasdeu, care numără aproximativ 20 de membri, va putea face deplasarea în America.

În primăvara acestui an, echipa „Heart of RoBots” a câștigat locul III la Campionatul Național FIRST Tech Challenge. Ea a fost acceptată la competiția internațională de robotică „Chicago Robotics Invitational”, concurs la care și-au anunțat prezența aproximativ 40 de echipe de liceeni din toată lumea.

Related posts