SUTE DE MII DE ALEGĂTORI AȘTEPTAȚI LA URNE

365.856 de alegători, din județul Buzău sunt așteptați, astăzi, la urne. Ei trebuie să își aleagă primarii, președintele Consiliului Județean, consilierii locali și județeni, precum și reprezentanții României în Parlamentul European.

Conform Autorității Electorale Permanente, cei mai mulți alegători din județ sunt în municipiul Buzău, aproape 103.000 de persoane cu drept de vot, în muncipiul Rm Sărat, cu puțin peste 31.000 de alegători și orașul Nehoiu, peste 8.550 de alegători. Câteva comune din județ au și ele un număr semnificativ de persoane cu drept de vot: Vadu Pașii – 8.314 de alegători, Mărăcineni – 7.709 de alegători, Vernești – 7.609 de alegători. În alte două orașe, Pătârlagele și Pogoanele, sunt așteptați la urne 6.042 de alegători și respectiv 5.616 de alegători. Comunele cu cei mai puțini alegători sunt Pardoși – 276 de alegători, Chiliile – 378 de alegători, și Mărgăritești – 442 de alegători.

Primăria Buzău a anunțat că alegătorii din municipiu care obișnuiau să voteze la Direcția de Asistență Socială de pe strada Alexandru Marghiloman vor vota într-o altă locație.

Din cauza mutării sediului Direcției de Asistență Socială, secțiile de votare nr. 7 și nr. 8, care erau organizate la această adresă, se mută în SALA DE SPORT a Liceului Tehnologic „Grigore Moisil”, (fostul Liceu Contactoare).

Related posts