OPTIMIȘTI ÎN PRIVINȚA LUCRĂRILOR

Unele lucrări, pe cele trei loturi ale Autostrăzii Ploiești- Buzău, în lungime totală de 63,25 km, ar putea fi finalizate înainte de termen. Este părerea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a efectuat, recent, împreună cu  directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, o nouă inspecție pe șantierele Autostrăzii Moldovei.

Pe lotul 1, între Dumbrava și Mizil, tronson în lungime de 21 km, s-a ajuns la un stadiu fizic al lucrărilor de 67%. Pe acest lot, s-a așternut deja asfalt pe aproximativ 14 km, iar, în prezent, se lucrează la suprastructurile podurilor, care au ajuns la un stadiu fizic de realizare de 72%. De asemenea, și pe lotul 2, între Mizil și Petroasele, 14 km din cei aproape 29 de kilometri ai tronsonului ar putea fi deschiși circulației mult mai devreme decât s-a preconizat. Pentru ca cei 14 kilometri de autostradă să fie folosiți, trebuie însă găsită o soluție provizorie de descărcare în zona localității Vintileanca.

Pe lotul 3, între Pietroasele și municipiul Buzău, în lungime de aproape 14 km, constructorul a încheiat faza organizării de șantier și, din 1 iunie, a intrat în execuție efectivă. Termenul contractual de finalizare este noiembrie 2025.

Ministrul Transporturilor ia, în continuare, în calcul deschiderea circulației pe 48 de km de autostradă, între Dumbrava și Pietroasele, cu asigurarea descărcării, pe Drumul European 85, chiar anul acesta.

Related posts