NORMA DE HRANĂ… CU PORȚIA

Polițiștii locali din Buzău vor primi normă de hrană doar pe perioada lunilor de vară. Mai exact, pentru iunie, iulie și august, când vor încasa 46, 36 și de respectiv 5 lei pe zi. Hotărârea a fost aprobată, ieri, de Consiliului Local Municipal Buzău, însă a stârnit discuții aprinse în cadrul ședinței. Unii consilieri locali au propus amendament, prin care polițiștii locali ar fi trebuit să primească normă de hrană pentru șase luni, așa cum s-a întâmplat și în 2023.

Viceprimarul Ionuț Apostu a declarat că amendamentul nu are susținere pentru că nu este inclus în exercițiul financiar din această perioadă. El a lăsat, totuși, să se înțeleagă că acest demers ar putea fi luat în discuție după o nouă rectificare bugetară.

În ciuda dezbaterilor aprinse, amendamentul nu a fost aprobat de către Consiliul Local Municipal. Divergențele față de acest subiect pornesc de la două acte normative care reglementează acordarea normei de hrană pentru polițiștii locali dar, care, în același timp, se contrazic. Mai exact, dacă Legea Salarizării arată că acești bani ar trebui acordați de primărie, o altă hotărâre de Guvern spună că primăria ”poate” acorda, dând astfel angajatorului posibilitatea să acorde norma de hrană ”în limita bugetului aprobat”. Primăria Buzău a ales cea de-a doua variantă, iar în ultimii ani, norma de hrană a fost acordată cu sincope și nu continuu.

Related posts