NATURA – LABORATOR GIGANTIC – PROIECTUL ÎN CARE ÎNVĂȚAREA SE FACE PRIN DESCOPERIRE OUTDOOR

Natura – Laborator Gigantic este  proiectul din acest an realizat în cadrul Fondului Științescu  Buzău, gândit ca o extensie a acțiunilor desfășurate anterior în proiectul ,,Lumea Culorilor’’,  finanțat prin același program.  Experiențele și cunoștințele acumulate, precum și entuziasmul partenerilor și voluntarilor se transpun în 11 activități outdoor, natura fiind cel mai bun profesor pe care l-ar putea avea oricine pentru a se dezvolta.

Atelierele de lucru, experimentele științifice, excursia tematică, practicile inedite precum și munca în echipă sunt formulele după care au fost gândite acțiunile grupului de inițiativă ,,Magic Steam’’. Debutul proiectului a avut loc sâmbătă, 18 mai,  la Grădinița cu Program Prelungit din orașul Pătârlagele. Peste 60 de elevi de la școlile din județ,  partenere în proiect, alături de 25 de voluntari și cadrele didactice implicate, s-au bucurat să exploreze, să dezlege mistere ale naturii, să experimenteze, să coloreze, să învețe prin joc și să socializeze în cadrul atelierelor de lucru organizate.  A fost o zi plină de distracție și învățare, marcând începutul unei noi aventuri extraordinare în  cadrul proiectului Natura – Laborator Gigantic. Următoarele zece activități incluse în proiect se vor realiza până la finele lunii iunie, entuziasmul, seriozitatea și plăcearea de a lucra în echipă fiind ingredientele magice pentru rezultate care să reflecte implicarea, susținerea și creativitatea.

Realizarea proiectului este o expresie a faptului că societatea funcționează mai bine în echipă, dovada acestui lucru fiind diversitatea celor implicați: Fundația Comunitară Buzău, Fondul Științescu, Grădinița cu Program Prelungit Pătârlagele, Liceul Tehnologic Pătârlagele, Școala Gimnazială Vernești, Colegiul Economic ,,Regele Mihai I’’ Buzău, Geoparcul Ținutul Buzăului – inclus în patrimonul UNESCO, Liceul Teoretic ,,Radu Vlădescu’’ Pătârlagele, Școala Gimnazială Smeeni, Școala Gimnazială Mihăilești, Școala Gimnazială Pănătău, Casa Corpului Didactic Buzău.

Proiectul este finanțat prin Fondul Științescu Buzău, ediția a a III-a, implementat de Fundația Comunitară Buzău în parteneriat cu Romanian American Foundation (RAF) și Fundațiile Comunitare din România (FFCR).

Related posts