EVENIMENT DEDICAT IMPLICĂRII TINERILOR

Amplu eveniment, astăzi, la Râmnicu Sărat, dedicat implicării tinerilor în dezvoltarea locală. La evenimentul organizat de Consiliul Europei, prin Programul ROMACT – Romania, împreună cu Centrul Europe Direct Râmnicu Sărat și cu Primăria Râmnicu Sărat au participat reprezentanți ai administrațiilor locale și județene, partenere ale Programului ROMACT, precum și instituții reprezentative pentru comunitățile defavorizate din România. Programul ROMACT are ca scop responsabilizarea autorităților publice față de comunitățile marginalizate.

Evenimentul organizat la Rm Sărat urmărește implicarea tinerilor în dezvoltarea comunităților locale.

Reprezentanții orașului Agnita consideră că participarea tinerilor în procesele de luare a deciziilor îmbunătățește eficacitatea politicilor publice și întărește instituțiile democratice.

Strategia Sectorului de Tineret 2030, adoptată de Consiliul Europei, subliniază că sustenabilitatea oricărei societăți democratice se bazează pe creativitatea, dinamismul, participarea socială și competențele tineretului său, având ca scop creșterea capacității tinerilor.

Evenimentul ROMACT, organizat la Râmnicu Sărat, a adus laolaltă autorități, tineri, precum și organizații și instituții cu experiență în abordarea problemelor tinerilor și în formularea politicilor locale și inițiativelor de acțiune concretă.

Related posts