AU ÎNCEPUT EVALUĂRILE NAȚIONALE

Astăzi s-a dat startul evaluărilor naționale. Este vorba despre sesiunea de evaluări de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, care va avea loc în perioada 13 – 29 mai. Primii care intră în focul examenelor sunt elevii claselor a II-a, care au susținut astăzi prima probă, cea de limba română. Evaluarea națională de la clasa a IV-a va începe pe 21 mai, iar elevii de clasa a VI-a vor avea prima probă a evaluării pe 28 mai. În cadrul evaluărilor vor fi testate cunoștințele elevilor la Limba română, Limba maternă, Matematică și Științe ale naturii. Notele nu se pun în catalog, dar se discută pe marginea lor împreună cu părinții.

Rolul Evaluărilor Naționale din ciclul primar este de a identifica din timp elevii care vor avea probleme la Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a. 

Rezultatele elevilor vor fi colectate cu o nouă aplicație digitală, care le va da profesorilor și învățătorilor acces rapid la date și la rapoartele pe clasă. Elevii de clasa a VIII-a vor susține Evaluarea Națională în perioada 25-28 iunie.

Related posts