TURISMUL CULTURAL IA AVÂNT

Turismul cultural câștigă tot mai mult teren la Buzău. Este  constatarea reprezentanților Muzeului Județean Buzău care, de ani buni, organizează o serie de evenimente, cum ar fi ,,Noaptea Muzeelor” sau ,,Noaptea Cercetatorilor Europeni”, tocmai pentru a atrage, atât publicul buzoian, cât și oameni din afara județului.

Reprezentanții Muzeului Județean au constatat că și expozițiile inedite, care au ca temă generală epoca comunistă, au un impact deosebit mai ales în rândul tinerilor. Astfel de evenimente culturale au ca scop și crearea unui dialog între generații.

Pentru acest an, Muzeul Județean Buzău a lansat o nouă expoziție temporară inedită “Moda în perioada comunistă. Fantezie, rafinament, eleganță”, ce marchează Ziua Femeii. Expoziția, care poate fi vizitată până pe 29 aprilie, redă imaginea femeii în comunism prin intermediul ținutelor vestimentare din epocă și al accesoriilor ce completează tabloul tematic. Femeia socialistă este femeia care pune accent pe munca în fabrici și uzine, dar și pe frumusețe. Astfel, ea este prezentă în reclamele pentru produsele de înfrumusețare destinate ei incluzând aici produsele cosmetice și vestimentație.

Related posts