PRIMELE AUTOBUZE ELECTRICE PE TRASEU

De astăzi, pe strazile din municipiul Buzău circulă prima flotă de 13 autobuze electrice. Noile autobuze, introduse pe traseele 10 și 7, sunt 100% ecologice și sunt dotate cu o tehnologie la cel mai înalt nivel. Este vorba de un sistem de E-ticketing modern și un sistem de supraveghere video, atât interior, cât și exterior. Pe de altă parte, echipamentele cu care sunt dotate noile autobuze comunică, în timp real, atât cu locațiile semaforizate din intersecții, cât și cu cele două centre de monitorizare a traficului și a flotei de autobuze.

Garanția celor 13 autobuze electrice este de 5 ani, iar ele au fost achiziționate în 2022. Nouă dintre ele sunt marca BYD Europe, care aparţine gigantului chinezesc BYD Group, cu o prezenţă pe piaţa europeană de peste 20 de ani.

Odată cu punerea în funcțiune a autobuzelor electrice s-a pus în funcțiune și va fi testat pentru o perioadă de 3 luni și noul sistem de E-ticketing cu cod QR. Pentru o perioadă de 3 luni, noul sistem de E-ticketing aflat în teste va funcționa în paralel cu actualul sistem de E-ticketing.

Biletele sau abonamentele de călătorie se pot procura, atât de la tonetele societății Trans Bus, cât și de la automatele de bilete amplasate pe Bulevardul Unirii, pe linia dedicată transportului în comun.

Totodată, achiziția biletelor și a abonamentelor de călatorie pentru noul sistem de E-ticketing se poate face și prin descărcarea aplicației pentru telefoanele mobile intitulată Transport Public Buzau disponibilă în App Store și Google  Play.

Flota de autobuze electrice a societății Trans Bus Buzău va fi dotată, în viitorul apropiat, cu încă 36 de autobuze electrice, pentru care s-au semnat deja contractele de finanțare.

Related posts