INCIDENT ȘOCANT

Incident șocant, ieri, în județul Buzău. Un dascăl de 38 de ani a fost înjunghiat în timpul slujbei de duminică dimineață, în biserica din satul Dăscălești, comuna Puiești. Enoriașii au asistat neputincioși la scena de groază care s-a produs în lăcașul de cult. Ei au văzut cum un consătean de 62 de ani l-a atacat cu un cuțit pe dascălul parohiei. Potrivit martorilor, atacatorul, aflat în biserică, ar fi perturbat slujba, iar dascălul l-a invitat să părăsească incinta. În acel moment, bărbatul de 62 de ani a scos un cuţit sau un briceag şi l-ar fi înjunghiat pe dascăl. La scurt timp după incident, atacatorul a fost prins de către polițiști la locuința sa. Cu greu jandarmii și polițiștii au reușit să-l încătușeze pe bărbat, acesta aruncând cu pietre în oamenii legii pentru a-i ține la distanță.

În urma atacului sângeros, dascălul a intrat în șoc hemoragic, deoarece cuțitul i-a atins un plămân. El a fost mai întâi transportat la Spitalul din Râmnicu Sărat, apoi, după stabilizare, a fost mutat la Spitalul Județean de Urgență din Buzău. Ulterior, medicii buzoieni au decis să-l trimită la Spitalul Militar din Capitală.

Și agresorul a fost dus la Spitalul din Râmnicu Sărat, deoarece este suspectat că suferă de o afecțiune psihică. El a fost internat la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, unde va fi supus unei expertize medicale pentru a se afla dacă a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei. În cauză, polițiștii au deschis un dosar penal pentru agresiune cu armă albă.

Related posts