VISCOL CU PROBLEME

Ciclonul polar care s-a abătut asupra estului și sud-estului României a afectat și județul Buzău. Deși nu a nins abundent, pe șosele au fost numeroase probleme, încă de dimineață, din cauza vântului puternic care a viscolit zăpada.

Drumarii au acționat aproape fără oprire, în special, în zona Râmnicu Sărat, unde viscolul puternic a format suluri de zăpadă pe partea carosabilă și a redus mult vizibilitatea. Cea mai afectată șosea a fost Drumul Național 22, care leagă Buzăul de județul Brăila.

Deși au acționat cu material antiderapant și utilaje, drumarii au reușit cu greu să mențină carosabilul în condiții de siguranță datorită viscolului care a adus zăpada de pe câmp pe drum. În aceste condiții, Prefectura Buzău a decis ca, începând cu ora 9.30, să restricționeze circulația mașinilor mai grele de 3, 5 tone pe Drumul Național 22 Râmnicu Sărat- Boldu- Balta Albă-Băile.

Probleme au fost și pe Drumul European 85, între Râmnicu Sărat și Buzău. Utilajale Direcției de Drumuri Naționale au acționat în permanență pe acest tronson de drum, astfel încât să mențină practicabilă partea carosabilă. Deși niciun drum național din județul Buzău nu a fost închis, drumarii recomandă, în continuare, șoferilor atenție sporită pentru că sunt porțiuni de șosele umede.

Viscolul puternic a creat probleme și școlilor din trei comune din județul Buzău. Autoritățile buzoiene au decis, încă de dimineață, să închidă unitățile de învățământ din Balta Albă, Vâlcelele și C.A. Rosetti, elevii din aceste localități având astăzi doar cursuri online.

Related posts