VICTIME COLATERALE

Modernizarea Bulevardului Unirii, din municipiul Buzău, va impune reguli noi de circulație pe cea mai importantă arteră a orașului. Într-o primă etapă, buzoienii nu-și vor mai putea parca mașinile pe bulevard, decât cu câteva excepții. Primarul Constantin Toma spune că implementarea sistemului de management al traficului rutier din municipiu va impune mai multe restricții pe bulevardul Unirii, măsuri care îi va afecta, colateral, pe mai mulți buzoieni.

Odată cu impunerea măsurilor de restricție pe Bulevardul Unirii, aproape 600 de locuri de parcare vor fi desființate. Deocamdată, nimeni nu știe unde vor mai staționa atâtea sute de mașini, având în vedere numărul redus de parcări din zonă. Primarul Constantin Toma spune că numărul mașinilor din muncipiu a crescut îngrijorător de mult și în acest an.

Odată cu implementarea sistemului inteligent de monitorizare a traficului, toți participanții la trafic trebuie să respecte noile reguli de circulație, pentru a nu fi sancționați. Astfel, șoferii nu vor avea voie să circule pe banda destinată mijloacelor de transport în comun, cu excepția mașinilor de la I.S.U., Ambulanță și Poliție. De asemenea, ei nu trebuie să oprească sau să staționeze decât în locurile special amenajate ca parcări. În cazul pietonilor, ei trebuie să traverseze doar prin locurile special amenajate. Buzoienii nu trebuie să meargă pe pista destinată bicicletelor, iar pentru a urca sau coborî din autobuze sunt sfătuiți să folosească stațiile special amenajate în acest scop. La rândul lor, bicicliștii trebuie să folosească doar pistele special amenajate și să respecte regulile de circulație și pietonii. Primăria Buzău a anunțat că începând de luni, 18 decembrie, Poliția Locală va desfășura controale pentru respectarea măsurilor impuse.

Related posts