O LEGE CU MULTE BENEFICII

Partidul Social Democrat a îndeplinit două obiective importante prin adoptarea noii Legi a pensiilor. Este părerea liderilor PSD care afirmă că, pe de o parte, noua lege realizează o reformă a pensiilor, prin eliminarea inechităților, iar, pe de altă parte, asigură o creștere continuă și sustenabilă a acestora. De asemenea, PSD a reușit să înlăture pragul de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile.

Liderii PSD spun că noua lege a pensiilor nu îi vizează doar pe pensionari. Tinerii și salariații trebuie să știe că legea este și despre ei și că le va aduce mai multe beneficii. Perioada studiilor universitare este luată în calcul la stabilirea pensiei. Pentru fiecare de an de studii universitare se acordă 0,25 de puncte la pensie. Principiul se aplică și pensiilor în plată, numărul de puncte aferent anilor de studii universitare înmulțindu-se cu 81 pentru a se determina cu cât va fi suplimentată pensia.

Senatorul PSD, Liliana Sbîrnea, precizează că, prin această nouă lege, este stimulată și natalitatea. Vârsta de pensionare a femeilor care au copii scade cu câte 6 luni pentru fiecare copil, iar concediul pentru creșterea copilului este considerat perioadă contributivă.

Senatorul PSD, Liliana Sbîrnea, consideră că cele mai multe dintre pensii vor crește consistent, dar vor fi și pensii care vor crește mai puțin sau nu vor crește deloc, dar niciuna nu va scădea. Totodată se elimină inechitățile între pensionarii care s-au pensionat în baza unor legi diferite.

Related posts