INVITAȚI LA CĂLĂTORIE ÎN ȚINUTUL BUZĂULUI

Buzoienii de toate vârstele sunt invitați într-o călătorie vizuală fascinantă în Geoparcul Internațional UNESCO „Ținutul Buzăului”. Prilejul este oferit de expoziția „Descoperă Geoparcul” vernisată astăzi, de Ziua Internațională a Geodiversității, la Galeriile de Artă din Buzău. Organizatorii evenimentului, Consiliul Județean Buzău, prin Centrul Județean de Cultură și Artă și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Ținutul Buzăului” doresc, astfel, promovarea conceptului de geoturism, un segment de nișă al turismului în natură.

Vizitatorii expoziției au ocazia să călătorească în geoparc prin intermediul fotografiei, a picturii, dar și a tradițiilor și legendelor locului.

Evenimentul cuprinde și o expoziție de pictură care reunește o colecție de lucrări realizate în cadrul mai multor ediții ale Taberei Naționale de Documentare și Creație „Măgura Art”, organizată de filiala din Buzău a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

În cadrul expoziției, publicul larg poate descoperi inclusiv tradițiile, credințele, legendele și obiceiurile regăsite pe teritoriul geoparcului, prin intermediul elementelor de etnografie, folclor și gastronomie locală. Expoziția „Descoperă Geoparcul” este deschisă până pe 13 octombrie și poate fi vizitată de luni până vineri, în intervalul orar 09.00-16.00. Intrarea este gratuită.

Related posts