CONTROVERSE ÎN CONSILIU

Controverse în cea mai recentă ședință a Consiliului Local Municipal Râmnicu Sărat. Consilierii au avut pe ordinea de zi mai multe proiecte ce vizau societatea de transport urban de călători TUC Râmnicu Sărat, printre care și unul care prevede ca societatea să desfășoare și activități de întreținere peisagistică. În acest sens, în cadrul TUC Rm Sărat ar urma să se înființeze un nou compartiment de întreținere a spațiilor verzi. Compartimentul va dispune de 2 posturi de conducere și 60 de posturi de execuție, de îngrijitor spații verzi. Astfel, 45 de ucenici care au fost încadrați la Acvaterm Râmnicu Sărat, tot ca îngrijitori de spații verzi, în urma unui proiect din fonduri europene, vor fi angajați, acum, la societatea de transport.

Edilul din Rm. Sărat susține că locuitorii din zona blocurilor au solicitat ca spațiile verzi să fie mai curate și atent monitorizate, iar personalul insuficient din cadrul Administrației Domeniului Public nu putea realiza acest lucru. Primarul precizează că cei mai mulți dintre cei care vor fi angajați la TUC, provin din rândul beneficiarilor de ajutor social și vor primi și o subvenție din partea AJOFM Buzău.

Un consilier local PMP,  Florentin Pascum a votat împotriva acestei decizii. El  susține că nu înțelege ce va face TUC Râmnicu Sărat cu 62 de locuri de muncă nou create, într-o perioadă în care se discută de reduceri de posturi în instituțiile de stat.

Primarul Râmnicului precizează că societatea TUC este o societate comercială și se autofinanțează.

Societatea Transport Urban de Călători din Râmnicu Sărat este constituită sub forma unei societăți comerciale pe acțiuni, având ca acționar unic Municipiul Râmnicu Sărat.

Related posts