SEZONUL VIROZELOR

A început sezonul virozelor, iar camera de gardă a secției de Interne a Spitalului Municipal Râmnicu Sărat este asaltată de tot mai multe persoane care sunt diagnosticate cu infecții respiratorii. Deși numărul celor care prezintă diferite afecțiuni respiratorii este, deocamdată, rezonabil, bătrânii, copiii şi bolnavii cronici trebuie să fie foarte atenți la aceste afecțiuni. Medicii spun că primele cazuri de viroze au apărut la jumătatea lunii august, atunci când oamenii s-au reîntors din concedii.

Medicii recomandă evitarea aglomerației și expunerea la frig, păstrarea unei igiene corespunzătoare și o îmbrăcăminte adecvată. Specialiștii susțin că purtarea măștii de protecție este utilă în spațiile aglomerate, dar nu este obligatorie:

La spitalul din Râmnicu Sărat se înregistrează și tratează și cazuri de Covid-19, însă medicii spun că sunt forme ușoare și medii.

Testarea pentru Covid-19 nu este obligatorie, ci se efectuează doar la indicația medicului care urmărește pacientul. Ieri, în Spitalul Municipal Râmnicu Sărat era internat un singur pacient tratat pentru Covid-19. Este vorba de un copil, internat în Secția de Pediatrie.

Odihna, o alimentație echilibrată, din care nu trebuie să lipsească lichidele, fructele şi legumele, precum și respectarea indicațiilor medicului pot ajuta pacientul să facă față mult mai ușor unui astfel de episod specific sezonului rece.

Related posts