SOLUȚII PENTRU ATRAGEREA TURIȘTILOR

Deși Buzăul este încă un județ ocolit de turiști, autoritățile încearcă să găsească noi soluții pentru a-i spori atractivitatea. Și nu doar GEOPARCUL UNESCO Ținutul Buzăului ar putea contribui la asta, ci și instituțiile de cultură. Consiliul Județean Buzău intenționează punerea pe lista de circuite turistice a Bibliotecii Județene ,,Vasile Voiculescu”, din municipiul Buzău, imediat ce sediul instituției va fi complet reabilitat.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, consideră că, prin acest demers, cu sprijinul Primăriei Buzău, atât orașul, cât și județul vor fi mai atractive pentru turiști.

Transformarea imobilului Bibliotecii va fi nu doar fizică, ci și una spirituală. Pentru o perioadă de 5 ani, de la recepția lucrărilor, Biblioteca Județeană nu-și va desfășura activitatea propriu-zisă în clădirea renovată. Tuturor spațiilor din imobil le va fi atribuită o destinație, unde vor avea loc evenimente culturale și chiar educative.

Potrivit ultimelor date ale Institutului Național de Statistică, în prima jumătate a anului 2023, în județul Buzău, s-au înregistrat puțin peste 39.000 de sosiri la unitățile de cazare și peste 70.000 de înnoptări, față de Brașov, care, în scop turistic, a atras peste 1,2 milioane de vizitatori. Buzăul se poate mândri cu  GEOPARCUL UNESCO Ținutul Buzăului, un loc unde turiștii pot descoperi zone pitorești extraordinare, dar și fenomene naturale unice, cum ar fi Focurile vii, trovanții sau Vulcanii noroioși.

Related posts