Atmosferă de gala în curtea Complexului Brâncovenesc din Râmnicu Sărat. Reprezentanții comunității locale au fost prezenți la o recepție festivă, organizată de Primărie cu prilejul Zilelor municipiului Râmnicu Sărat. Invitații au fost premiați pentru activitatea desfășurată de-a lungul anilor și contribuția adusă la dezvoltarea orașului.
Evenimentul a fost plin de bucurie și emoție, atât pentru organizatori, cât și pentru cei prezenți.
La recepție au fost prezenți și politicieni, dar și autorități județene. Toți și-au exprimat susținerea față de comunitatea râmniceană.
De asemenea, la eveniment au participat și antreprenori din Rm Sărat.
Cu prilejul Zilelor municipiului Râmnicu Sărat, Asociația Culturală ,,Octavian Moșescu” a donat comunității locale,11 tablouri cu clădirile emblematice ale Râmnicului. Lucrările au fost realizate la inițiativa asociației de pictorul Vitalie Butescu. Tablourile vor constitui o expoziție permanentă pe holurile Primăriei.
Și în acest an, autoritățile din Râmnicu Sărat au premiat personalități locale pentru implicarea în viața comunității. Excelența Sa, ambasadoarea României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, râmniceanca Laura Popescu, a primit Titlul onorific ,,Râmnicean de seamă”.
Adrian Neagu, președintele trustului de presă TVSat Media Group, a primit premiul ,,Octavian Moșescu” pentru promovarea imaginii municipiului Râmnicu Sărat și a valorilor locale, la nivel național.
Printre premianți s-au aflat medici, profesori, voluntari, elevi, agenți economici, șefi de instituții, consilieri locali, dar și secretarul general al Primăriei municipiului Râmnicu Sărat, Manuela Vagyaș-Davidoiu.
În deschiderea recepției, istoricul Cristi Rusin și profesorul de geografie Răzvan Chirac, directorul Bibliotecii Municipale ,,Corneliu Coposu”, au prezentat invitaților două materiale cu informații și curiozități despre orașul Râmnicu Sărat și personalitățile locale. Anul acesta, Râmnicu Sărat a sărbătorit 584 de ani de la atestare. Cea mai veche mențiune documentară a numelui de „Râmnicu Sărat” descoperită până acum, datează din 8 septembrie 1439.