VIJELIE DE… SFÂNTUL ILIE

Copaci căzuți și mașini distruse! Asta a lăsat în urmă, în municipiul Buzău, dar și in afara orașului, furtuna de ieri după-amiază, care a ținut aproape 20 de minute. Vântul puternic a pus la pământ zeci de copaci, care, în cădere, au distrus mașini parcate în apropiere. Pompierii au primit numeroase sesizări din partea proprietarilor de autoturisme distruse. Salvatorii au intervenit pe strada Ion Luca Caragiale; pe Aleea Bujorului, pe Strada Democrației la intersecția cu Strada Mioriței, pe strada Oltului, pe strada Turdei, pe strada Oltului. Proprietarii de mașini avariate care nu au asigurări CASCO vor avea de suportat pagubele din propriul buzunar.

Pe Strada General Grigore Baștan din cauza vijeliei un arbore s-a prăbușit peste un autoturism, iar în urma incidentului, o femeie a fost rănită. Ea a fost preluată de o ambulanță și transportată la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Femeia a suferit un traumatism cranio-cerebral și o contuzie în zona cervicală.

La scurt timp de la începutul vijeliei, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău a transmis un mesaj RO-Alert de vreme severă, prin care avertiza populația de producerea unor fenomene extreme, sfătuind oamenii să evite deplasările și să se adăpostească.

De asemenea, în urma cantităților mari de precipitații căzute, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei dintr-o anexă de pe raza localității Dedulești. Vijelia a produs pagube și în Mărăcineni, acolo unde un copac a căzut peste acoperisul unui depozit de cereale.

Related posts