MĂSURI ANTI-CANICULĂ

Căldura sufocantă din ultima perioadă a determinat autoritățile buzoiene să adopte câteva măsuri în sprijinul cazurilor medicale ce pot apărea din cauza temperaturilor extrem de ridicate. În municipiul Buzău au fost redeschise cele 4 puncte de prim ajutor, care acordă asistență medicală celor care resimt din plin arșița zilei.

De asemenea, Primăria Buzău a încheiat un protocol cu Colegiul Farmaciștilor, pentru ca aceste unități să ofere locuri de repaus în spațiile proprii și un pahar cu apă celor aflați în suferință.

Buzoienii, în special cei suferinzi, bătrânii și copiii, trebuie să se ferească să iasă afară în perioadele cu soare puternic, să stea la umbră, să-și protejeze capul și să se hidrateze cât mai des. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că valul de căldură și disconfortul termic va persista îndeosebi în partea de sud și în următoarele zile. Mai mult, de la debutul săptămânii viitoare, începând de marți, un al treilea val de căldură intens, va lovi, din nou România, aducând valori de temperaturi de 39-40

Related posts