ORAȘ ANIMAT DE FESTIVAL

De astăzi, buzoienii sunt așteptați la Centrul Muzeal „I.C. Brătianu”, la Festivalul Internațional de Folclor „Plaiurile Mioriței”. Evenimentul are loc în perioada 25-28 iulie, iar pe scenă vor urca ansambluri renumite din Bulgaria, Columbia, Croația, Grecia, Serbia, Slovacia, Turcia și România. În cadrul Festivalului de muzică și de dansuri tradiționale va fi deschis și un târg de meșteșuguri și artizanat. Ajuns la cea de-a VIII-a ediție, Festivalul are parte de câteva premiere.

Reprezentanții celor opt țări participante au fost primiți la Consiliul Județean Buzău, de către președintele instituției, Petre Emanoil Neagu. Președintele Consiliului Județean consideră că astfel de evenimente culturale sunt binevenite și au menirea de a promova județul Buzău precum și România.

Festivalul se va deschide în această seră, cu o paradă pe traseul Primărie-Muzeul „I.C. Brătianu” și un spectacol al ansamblurilor din țările participante.

JORGE ARMANDO NASPUCIL CHAVES, director compania artistică ,,CreaDanza” : Suntem o companie care s-a format în partea de Sud a Columbiei. Pregătim dansatori de diferite vârste și avem dansuri din aproape toate regiunile țării: din nordul, din centrul și din sudul Columbiei

Anul acesta, România va fi reprezentată de Ansamblul buzoian „Plaiurile Mioriței” și de ansamblul „Doina Bărăganului”, înființat în anul 1953, pe meleaguri ialomițene.

Anul trecut, la acest eveniment cultural au participat sute de dansatori din 6 țări: Cehia, Polonia, Macedonia de Nord, Grecia, Serbia și România.

Related posts