IDEE SMART PENTRU RECICLARE

Tinerii din Buzău își aduc din plin aportul pentru ca orașul lor să devină centrul național al economiei circulare. Dovadă ideea unui adolescent de la Liceul Pedagogic, care a stârnit interesul administrației locale. Este vorba despre proiectul ,,Școala mea în Buzăul circular”,  ce presupune achiziția de dispozitive smart de reciclare în școli pentru orice tip de deșeu. Dispozitivele ar urma să fie interconectate cu o aplicație pe telefon, astfel încât pentru fiecare obiect reciclat se vor acumula puncte. Periodic, elevii care acumulează cele mai multe puncte vor fi premiați de Primăria Buzău.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, anunță că  proiectul de reciclare va fi extins și la alte școli din oraș, dacă  va fi implementat cu succes la Colegiul Național Pedagogic.

România are de îndeplinit, în mod obligatoriu, ca ținte globale de reciclare a deșeurilor rate de 60% în 2023 și 2024 și de 65% în 2025.

Aceste ținte par însă dificil de atins în acest moment, în contextul în care în majoritatea localităților, cifrele atinse sunt sub 8%, în timp ce la nivelul Uniunii Europene rata a fost de 49%. În municipiul Buzău gradul de reciclare a depășit 12%.

Related posts