BIBLIOTECI INTELIGENTE LA SATE

Aproape 2.500 de cetățeni din comunitățile marginalizate din județul Buzău vor avea ocazia să-și îmbunătățească competențele digitale de bază. Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, zeci de biblioteci din mediul rural ar urma să fie transformate în hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale. Consiliul Județean Buzău a aprobat deja, într-o ședință extraordinară, un prim proiect ce vizează transformarea bibliotecilor din Lopătari, Scorțoasa și Vernești în biblioteci inteligente.

În cadrul aceluiași proiect, alte 26 de biblioteci aflate în zone cu comunități marginalizate din județ vor fi dotate cu echipamente IT, în vederea alfabetizării digitale. Investiția de amenajare a celor 29 de biblioteci inteligente se ridică la 5 milioane de lei. Cheltuielile neeligibile, în valoare de aproape 2 milioane de lei, vor fi asigurate din bugetul propriu al Consiliul Județean.

Beneficiarii proiectului sunt bibliotecarii, persoanele fără competențe digitale de bază și șomerii din cele 29 de comunități locale. Implementarea acestei ample investiții ar urma să fie finalizată până la data de 30 iunie 2026.

Related posts