3 ZILE DE DISTRACȚIE

Stațiunea buzoiană Sărata Monteoru a devenit, în minivacanța de Rusalii, un adevărat pol al distracției. Mii de oameni au fost așteptați la festivalurile „Buzău FEST” și „Zilele Chișinăului” cu ateliere de lucru, concerte sau demonstrații de luptă. Meșteri populari din județul Buzău, dar și din Republica Moldova și-au așteptat vizitatorii, cu oferte dintre cele mai variate: de la ii cusute manual, până la căciuli din blană, sau jucării și obiecte din lemn sculptate cu măestrie.

Măiestria meșterilor populari a fost completată de standurile culinare, de unde nu au lipsit tradiționalii cârnați de pleșcoi și mititeii. Printre oaspeții evenimentului s-au numărat și Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău, Angela Cutasevici, viceprimarul municipiului Chișinău și Diana Guba, pretor al sectorului Botanica din Chișinău.

Petre Emanoil Neagu a dezvăluit că legătură strânsă dintre Consiliul Județean Buzău și autoritățile din Chișinău se va concretiza, în premieră, în curând, într-un eveniment comun organizat peste Prut.

Cele două festivaluri de la Sărata Monteoru a reunit artiști celebri din România și din Basarabia, prima seară fiind rezervată interpreților din Republica Moldova. Pe scenă au urcat, unii pentru prima dată, Brio Sonores, familia Ștefăneț și Proiectul Ethno Republic, dar și Adriana Ochișanu.

Festivalurile ,,Buzău Fest” și ,,Zilele Chișinăului” s-au încheiat duminică, dar stațiunea Sărata Monteoru a fost animată și astăzi, când cei mai mulți turiști și-au planificat plecările spre casă, după minivacanța de Rusalii.

Related posts