ZI ISTORICĂ

Eveniment cu mare încărcătură istorică, organizat, astăzi, în municipiul Râmnicu Sărat. Armata, oficialități județene și locale, reprezentanți ai unităților de învățământ, ai instituțiilor publice locale au sărbătorit  Ziua de 10 Mai, zi ce marchează începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării. Ceremonia militară și religioasă a avut loc la ,,Monumentul eroilor” de la Cimitirul ,,Eternitatea” din Râmnicu Sărat.

Festivitățile au debutat cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți. Cu respect şi recunoştinţă în faţa eroilor neamului românesc, autoritățile din Rm. Sărat susțin ideea de unitate a tuturor românilor. La eveniment au fost prezente și oficialitățile județene.

Politicienii consideră că românii au datoria de a respecta valorile naționale, strămoșii, dar și familia.

În cadrul ceremoniei, fanfara militară a prezentat un moment artistic. Poliția Locală Râmnicu Sărat a asigurat ordinea publică în zonă.

La evenimentul de astăzi au participat reprezentanții Primăriei Municipiului Râmnicu Sărat, Primăriei Municipiului Buzău, Consiliului Județean Buzău, Instituției Prefectului, Garnizoanei Buzău, Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Școlar Județean, dar și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Jandarmeriei, Fundației ,,Mareșal Alexandru Averescu”, precum și cei ai altor asociații și instituții publice.

Related posts