O NOAPTE DE EXCEPȚIE

O seară culturală de excepție. Așa se poate rezuma „Noaptea Europeană a Muzeelor”, eveniment organizat, sâmbătă seară, de Muzeul Municipal ,,Octavian Moșescu” din Rm. Sărat. Publicul prezent a avut ocazia să participe la patru expoziții de pictură, printre care și o expoziție de caricatură, ”Politikum”, semnată de artistul Marian Avramescu, din Ploiești, în care s-au regăsit și personalități politice locale. De asemenea, râmnicenii au putut vizita și expozițiile de bază ale Muzeului.

Pivnița Complexului Brâncovenesc a găzduit expoziția de pictură ”Abisal 2”, semnată de artistul buzoian Florin Menzopol. De asemenea, în Sala Stăreție, publicul a avut ocazia să admire expoziția de pictură a lui Cornel Vană, ”De odor și lacrăme”, iar în Sala Turn, expoziția de pictură a artistului Petre Chirea, ”Note de călătorie”.

La prezentarea expoziției artsitului Florin Menzopol a participat și criticul de artă, Pavel Șușară, aflat pentru prima oară la Râmnicu Sărat.

Ana Amelia Madalina Dincă, de asemenea critic de artă, a fost prezentă la prezentarea expoziției ,,De odor și lacrăme” a artistului Cornel Vană, din Turda. Expoziția a oferit și un emoționant moment muzical al sopranei Dana Caraman.

Autoritățile din Rm Sărat, prezente la eveniment, s-au bucurat din plin de atmosfera deosebită a serii.

Surprizele pregătite de reprezentanții Muzeului Municipal ,,Octavian Moșescu” din Râmnicu Sărat Publicul i-au încântat pe toți vizitatorii.

„Noaptea Muzeelor” este un eveniment de succes european, desfășurat la nivel internațional, și aflat, anul acesta, la cea de-a 19-a ediție. Manifestarea este inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor. TVSat Media Group a fost partener media al evenimentului de la Rm. Sărat.

Related posts