INTERESAȚI…ȘI NU PREA

Se plâng că viaţa este din ce în ce mai grea, dar au întors spatele celor care le-au oferit un salariu decent. Este cazul multor buzoieni care, astăzi, au venit la prima bursă generală a locurilor de muncă din acest an, organizată la sediul Colegiului Agricol din municipiu. Cei aproape 30 de angajatori din Buzău prezenți târgul de job-uri au pus la bătaie 335 de slujbe, în diverse domenii: sudori, ospătari, lăcătuși, electricieni, strungari, dar și muncitori necalificați ori absolvenți de studii superioare cum ar fi ingineri. Unii buzoieni au recunoscut că au venit la bursă mai mult din curiozitate.

Câțiva șomeri au plecat, totuși, de la bursă, cu ceva promisiuni din partea angajatorilor. Ei speră să urmeze și cursuri de calificare sau de recalificare profesională, în speranța că își vor găsi un loc de muncă stabil.

Angajatorii au sesizat lipsa de interes a unor buzoieni în a-și  găsi un loc de muncă. Aceasta chiar dacă au venit la bursă cu oferte tot mai tentante.

Angajatorii spun că renunta și la unele pretenții numai să-și găsească forță de muncă.

În cele 5 orașe, din județul Buzău, în care astăzi s-a organizat bursa generală a locurilor de muncă, respectiv municipiile Buzău și Râmnicu Sărat și orașele Pogoanele, Nehoiu și Pătârlagele, au fost oferite, în total, 385 de slujbe.

 

Related posts