ALTFEL DE PORTRETE

Umor și ironie în schițe cu adevărat reușite. Este cea ceea ce propune celebrul caricaturist Marian Avramescu publicului din Rm Sărat în cadrul expoziției personale de portrete, caricaturi și ilustrații, găzduită de Muzeul Municipal ,,Octavian Moșescu”. Deschisă de Noaptea Muzeelor, expoziția ,,Politikum” a fost vernisată în deschiderea primei ediții a Festivalului Național de Satiră și Umor ,,Ion I. Pavelescu”.  

În cadrul expoziției ,,Politikum”, publicul poate admira și un colț dedicat personalităților locale din Râmnicu Sărat și Buzău.

Marian Avramescu s-a născut în Sângeru, Prahova, și este fratele fostului poet și jurnalist, Lucian Avramescu. După ce a debutat cu grafică de presă, al a fost colaborator al multor ziare şi reviste din ţară şi străinătate. Prima sa expoziţie a fost însă de icoane pe sticlă. Caricaturile realizate de artist cuprind portrete ale politicienilor naționali și internaționali. Lucrările semnate de Marian Avramescu au fost premiate la concursuri internaţionale de caricatură şi grafică.

Related posts