SECȚII NOI LA SPITALUL JUDEŢEAN

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău va avea în viitorul apropiat două secții noi: de îngrijiri paliative şi de recuperare medicală. Înființarea acestora este necesară ca urmare a cererii tot mai mari pentru astfel de servicii medicale la nivelul județului.

Deoarece cabinetul de boli paliative existent în cadrul ambulatoriului de specialitate al Spitalului Județean nu face față valului de solicitări, bolnavii, aflați în stadiu terminal, sunt trimiși, fie către alte spitale din Buzău, fie către alte unități medicale din țară. Cele două secţii ar urma să fie amenajate în curtea Spitalului Gârlaşi, secţie exterioară a celei mai mari unităţi spitaliceşti din județ.

Secţia de boli paliative ar urma să se ocupe de ameliorarea suferinţei unor bolnavi aflaţi în stare gravă. Proiectul secției prevede o construcție cu etaj, pe o suprafața de 200 de metri pătrați, care va găzdui cabinetele și birourile administrative. Aceasta va fi legată printr-un tunel de sticlă cu partea de ambulatoriu. Valoarea estimată a proiectului este de 4 milioane de euro.

Related posts