CĂLĂTORIILE CU AUTOBUZUL, MAI SCUMPE

Călătoriile cu autobuzele societății Trans Bus vor fi mai scumpe, atât în muncipiul Buzău, cât și în localitățile din județ deservite de operatorul de transport în comun. Potrivit unui proiect de hotărâre supus dezbaterii publice, de către Primăria Buzău, un bilet de călătorie ar urma să fie majorat de la 2 la 3 lei, iar abonamentele, în funcție de perioada de valabilitate, ar urma să aibă tarife mai mari cu sume cuprinse între 8 și 25 de lei. Pentru traseele externe prețul biletelor și abonamentelor va crește proporțional cu distanțele parcurse. Elevii vor beneficia, în continuare, de gratuitate, iar pensionarii se vor bucura de aceleași facilități ca și până acum. Primarul Constantin Toma spune că aceste majorări vin mai ales pe fondul creșterii prețurilor la carburanți, la energie electrică, la gaze, la materiale și piese, dar și la apă și canalizare.

Subvenția oferită de municipalitate pentru transportul în comun este de peste 70%, iar, anul trecut, suma suportată de administrația locală a fost de 7 milioane de euro. Constantin Toma spune, însă că, în ciuda acestor cheltuieli, prin înființarea traseelor în mediul rural, primăria a înregistrat un plus la bugetul local.

Primăria Buzău a făcut în ultimii ani investiții considerabile în dotarea societății Trans Bus, în special în autobuze electrice. La acest aspect se mai adaugă și un proiect amplu, în valoare de aproape 40 de milioane de euro, ce vizează printre altele și amenajarea unei baze moderne pentru Trans Bus.

Related posts