FENOMEN ÎNGRIJORĂTOR

Tot mai mulţi copii fură autoturismele părinţilor sau rudelor,  conduc pe drumurile publice și provoacă accidente de circulaţie. Este constatarea reprezentanților Avocatului Poporului, în urma unor situaţii înregistrate pe parcursul acestui an, în județul Buzău.

Îngrijorător este faptul că acest fenomen a căpătat amploare, în ultima perioadă, pe fondul teribilismului, dar mai ales din cauza nesupravegherii copiilor de către părinți.

Un caz incredibil este al unui copil de 15 ani, din localitatea buzoiană Gălbinași, care, pe fondul unor probleme în dragoste, a furat mașina părinților și a pornit singur la drum, cu intenția de a se sinucide. Adolescentul a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat cu autoturismul în șanț. Doar norocul a făcut să nu-și piardă viața…

În majoritatea situațiilor, atât copiii, cât şi părinţii, au primit consiliere și asistenţă de specialitate din partea reprezentanților Protecţiei Copilului Buzău. Totodată, cazurile au intrat și în atenţia Poliţiei sau a procurorilor.

Related posts