UCIS PENTRU… O BICICLETĂ

Crimă șocantă în localitatea buzoiană Căldărăști. Trei copii, de 9, 10, respectiv 15 ani, sunt cercetați după ce au ucis un localnic de 81 de ani. Trupul neînsuflețit al bătrânului a fost găsit fără haine într-o vie, iar corpul său prezenta multiple răni. De asemenea, urmele de pe mâinile victimei arătau că bărbatul a fost legat la un moment dat, dar ulterior a reușit să scape. Trupul fără suflare al octogenarului a fost descoperit a doua zi, de un sătean care mergea să-și muncească via.

Victima este Samoilă Tudor, un om cumsecade, fost angajat la CFR în Pogoanele. În ziua nenorocirii, bărbatul trecuse pe la un magazin din sat pentru a-și lua pâine, după care a revenit printre butucii de vie, unde lucrase toată ziua. La un moment dat, el a fost atacat de cei trei puști, care l-ar fi urmărit de la barul din sat.

Băiatul de 15 ani din a fost văzut mergând cu bicicleta bătrânului și a devenit, astfel, principalul suspect. Bănuiți că ar fi participat la agresiune au devenit și cei doi prieteni mai mici, de nouă și zece ani. Localnicii și familia bătrânului ucis în bătaie de cei trei copii sunt în stare de șoc.

Copiii fac parte toţi din familii monoparentale, ei fiind în evidențele Primăriei Pogoanele.

După efectuarea necropsiei, medicii legiști au concluzionat că bărbatul de 81 de ani a murit de frig. Potrivit surselor oficiale din anchetă, bărbatul, rămas peste noapte pe câmp, fără să se poată mișca din cauza loviturilor primite, a suferit un șoc hipotermic și, în final, a murit. Dosarul deschis de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău vizează fapta de tâlhărie, urmată de moartea victimei. Potrivit legii, cei doi minori de 9 şi 10 ani nu răspund penal, iar cel de-al treilea de 15 ani trebuie expertizat din punct de vedere psihiatric, pentru a se vedea dacă a avut discernământ în momentul săvârșirii teribilei fapte.

Related posts