LUCRĂRI ÎNTÂRZIATE, DAR ÎN TERMEN

Reabilitarea clădirii Bibliotecii Județene ,,Vasile Voiculescu”, din muncipiul Buzău, este în termen. Cel puțin asta susține președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, în contextul în care lucrările la acest imobil au început cu  întârziere. Deși consolidarea sediului Bibliotecii – o clădire de patrimoniu şi reprezentativă pentru judeţul Buzău – ar fi trebuit finalizată în 2022, ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat abia în vara anului trecut. Președintele Consiliului Județean Buzău este însă optimist și crede că, cel mai probabil, la începutul anului viitor se va termina o primă etapă a reabilitării vechiului sediu al Bibliotecii ,,Vasile Voiculescu”.

Fondul de carte precum și sediul provizoriu al Bibliotecii Județene au fost mutate în incinta Galleria Mall, încă din vara anului 2019. Proiectul de reabilitare ar urma să transforme Biblioteca Judeţeană într-o instituţie de rang european, urmând a fi puse în valoare potenţialul arhitectural al clădirii si elementele originale de construcţie. Autoritățile județene au prevăzut şi alte achiziţii de echipamente pentru desfăşurarea activităţilor de marketing şi promovare turistică a obiectivului ce va fi restaurat. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 4 milioane de euro, iar Consiliul Judeţean contribuie cu circa 500.000 de euro.

Construcția clădirii de pe Bulevardul Unirii a fost finalizată în anul 1914, după un proiect al arhitectului Grigore Cerchez și a functionat ca bibliotecă din anul 1984 și până în 2019. Anterior, aici au avut sediul Miliţia Buzău şi Sfatul Popular.

Related posts