CUTREMUR SIMULAT

Desfășurare amplă de forțe de intervenție, sâmbătă, în incinta fostei unități militare din Râmnicu Sărat. A fost vorba despre un exercițiu de simulare a unui cutremur organizat de Asociația K9 for Humanity. Desfășurat sub tema ,,Cum să acționăm în cazul unui sesism”, exercițiul și-a propus verificarea capacității de răspuns după producerea unui seism, respectarea planului de acţiune în cazul unei astfel de catastrofe, dar și antrenarea structurilor de conducere şi răspuns cu atribuţii în coordonarea acțiunilor în cazul unui cutremur. La exercițiu au participat forțe din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Crucea Roșie, Poliția Locală Râmnicu Sărat, autorități locale, dar și elevi.

Potrivit scenariului exercițiului, în urma cutremurului au fost rănite mai multe persoane și au fost avariate și distruse unele clădiri.

Membrii Crucii Roșii au demonstrat, încă o dată, că acordarea rapidă a primului ajutor este vitală în cazul unui seism puternic.

Reprezentanții Asociației K9 for Humanity, organizație specializată în dresajul câinilor pentru intervenții în cazul situațiilor de urgență, spun că patrupedele antrenate sunt esențiale în găsirea victimelor, așa cum s-a dovedit și în cazul seismelor din Turcia.

Scopul exercițiului a fost conștientizarea populației în cazul producerii unui cutremur.

Organizatorii evenimentului spun că exercițiul și-a atins scopul, iar forțele angrenate au acționat conform planului de intervenție.

Reprezentanții Primăriei Râmnicu Sărat consideră că informarea populației în sensul deprinderii măsurilor de protecție și acțiune în cazul unor cutremure este extrem de importantă.

Autoritățile locale și-au propus să organizeze acțiuni similare și pe viitor.

La exercițiul aplicativ au participat și elevii Școlii Gimnaziale ,,Gheorghe Vernescu” din Râmnicu Sărat. Cadrele didactice sunt convinse că, înainte de toate, școala trebuie să pregătească elevii pentru viață.

La exercițiul din weekend au participat și câini de salvare, care și-au dovedit încă o dată abilitățile, eficiența, curajul și loialitatea.

Related posts