PARTENERIAT, PENTRU SIGURANȚĂ

Consiliul Județean Buzău va încheia un parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și cu Primăria Vernești pentru realizarea unei variante de ocolire a localității Vernești. Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă creșterea siguranței rutiere pe Drumul Național 10, Buzău-Brașov, prin eliminarea trecerii la nivel de cale ferată, mai ales că în zonă se creează deseori ambuteiaje.

Odată cu realizarea aceastei rute ocolitoare, în lungime de aproape 7 kilometri, traficul rutier va fi descongestionat și se va ajunge mult mai usor spre zona Haleș, mănăstirea Ciolanu sau Nehoiu. De asemenea, implementarea acestui proiect va duce, atât la scăderea numărului de accidente, cât și la reducerea poluării fonice și concentrației gazelor cu efect de seră din atmosferă.

Drumul Național 10 pleacă din Buzău, trece prin Vernești și ajunge în localitatea Hărman, din Brașov. Drumurile județene care traversează arealul proiectului sunt Drumul Județean 100H, Drumul Județean 205 și Drumul Județean 203K, iar calea ferată este reprezentată de magistrala CFR Buzău – Nehoiașu, administrată de Transferoviar Grup, care asigură legătura între Buzău și Nehoiu, cu 10 perechi de trenuri.

Related posts