“CARAVANA DE BINE”

“Caravana de Bine” a Crucii Roșii va ajunge, în acest weekend, și în comuna buzoiană Chiliile. Reprezentanții Crucii Rosii Române, alături de cei ai filialei Buzău vor oferi localnicilor, tineri sau bătrâni, consultații medicale gratuite în incinta Școlii Gimnaziale din comună. “Caravana de Bine” este un proiect umanitar menit să ofere persoanelor vulnerabile din mediul rural acces gratuit la investigații medicale pentru depistarea unor afecțiuni care netratate pot pune viața în pericol.

Medici specialiști, asistenți medicali și voluntari ai Crucii Roșii vor oferi sătenilor din Chiliile consultații de cardiologie, medicină internă, pediatrie, diabetologie, oftalmologie, dar vor face și măsurări ale tensiunii arteriale și glicemiei. La finalul examinărilor, pacienții vor primi scrisori medicale cu rezultatul bilanțului clinic și paraclinic, precum și recomandări terapeutice.

Persoanele care vin la caravana Crucii Roșii îşi cunosc problemele de sănătate, dar nu au mai trecut pe la un  medic de ani de zile. De asemenea, unii copii nu au fost consultaţi niciodată de un medic pediatru.

“Caravana de Bine” a Crucii Roșii este de un real ajutor pentru populaţia din zonele greu accesibile, în mare parte îmbătrânită și care nu are un acces facil la servicii medicale.

Related posts