ADIO, PARC INDUSTRIAL!

Înființarea unui parc industrial în municipiul Buzău ar trebui să fie o prioritate, pentru că ar crea numeroase locuri de muncă, însă, deocamdată, nu există premisele unei astfel de investiții. Construcția parcului industrial a fost solicitată și de către unii consilieri locali printr-un amendament la bugetul municipiului Buzău, pe 2023.

Reprezentanții Primăriei Buzău dau însă de înțeles că un proiect privind construcția unui parc industrial nu este viabil în acest moment. Asta în contextul în care zona respectivă ar putea fi traversată de viitoarea autostradă A7.

Potrivit reprezentanților administrației locale, în momentul în care Buzăul va fi conectat la rețeaua de autostrăzi naționale, iar județul va avea și un aeroport civil, la Boboc, o astfel de investiție va putea fi abordată fără probleme. Totuși, în 2021, Consiliul Județean Buzău a anunțat demersuri pentru înființarea unui parc industrial de-a lungul Autostrăzii A7. Acest lucru ar fi posibil printr-o asociere cu comuna Movila Banului.

Related posts