SECHESTRE PENTRU RESTANȚIERI

Cine nu plătește, riscă să rămână fără casă! Este vorba despre restanțierii la plata impozitelor și taxelor locale din Rm Sărat, cărora Serviciul Taxe și Impozite Locale din cadrul Primăriei le-a impus sechestre pe clădiri. Acțiunea are în vedere recuperarea impozitelor și taxelor neachitate la termenele de plată, precum și a amenzilor neachitate de către contribuabili. De la începutul anului, Serviciul Taxe și Impozite din Rm Sărat a impus sechestre pe clădiri în peste o sută de cazuri.

Unii dintre râmnicenii care au primit înștiințări s-au prezentat la Serviciul Taxe și Impozite Locale, pentru a solicita îngăduință la plata eșalonată a datoriilor către bugetul local.

Persoanele care au instituite sechestre pe clădiri nu pot vinde bunurile respective.

Obligația de plată a impozitelor și taxelor datorate bugetului local, în cursul unui an, are, conform prevederilor Codului fiscal, două termene scadente, respectiv 31 martie și 30 septembrie. Pentru plata obligațiilor aferente întregului an, până la data de 31 martie, contribuabilii beneficiază de acordarea unei bonificații de 10%.

Related posts