AVALANȘĂ DE CERERI PENTRU AJUTOARE DE ÎNCĂLZIRE

Avalanșă de cereri, în municipiul Buzău, pentru  ajutoarele de încălzire acordate persoanelor cu venituri reduse. Până în prezent, Direcția de Asistență Socială Buzău a primit peste 300 de solicitări de la persoane care își încălzesc locuințele, pe timpul iernii, cu centrale termice pe gaz, cu sobe pe lemne, ori de la cei care sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire.

Ajutoarele oferite de stat pentru încălzirea locuințelor se acordă în funcție de venitul fiecărui solicitant. Mai exact, pot cere sprijin financiar pentru sezonul rece familiile care au venituri nete lunare mai mici de 1.386 de lei, pe fiecare membru, sau persoanele singure care câștigă pe lună până în 2.053 de lei. Dacă pentru cei cu venituri de peste 1.000 de lei, compensarea este de aproximativ 50 de lei, în cazul celor cu venituri lunare de până la 200 de lei, ajutorul este în valoare de 250 de lei, în fiecare lună.

Până în acest moment, la Buzău, nu a fost respinsă nicio cerere, singura posibilitate de respingere fiind un dosar incomplet. Pentru a beneficia de sprijin pentru toată perioada iernii, cererile pentru ajutorul de încălzire se depun până la 20 noiembrie.

Related posts