RECOMANDĂRI PENTRU NOUL AN ȘCOLAR

Elevii și părinții nu trebuie să fie îngrijorați cu privire la structura noului an școlar. Deși, acest an școlar a venit cu o serie de provocări,  nimeni nu ar trebui să se teamă de modificările apărute, ci din contră, situația trebuie privită cu încredere. Recomandările vin chiar din partea cadrelor didactice.

Dascălii recomandă elevilor să fie ambițioși și să învețe bine, în continuare. Reprezentanții Școlii Gimnaziale,,Vasile Cristoforeanu” din Râmnicu Sărat și-au propus rezultate cât mai bune, și în acest an, la Evaluarea Națională. În 2021, elevii unității de învățământ au obținut cele mai bune rezultate la Evaluarea Națională din ultimii nouă ani.

Structura anului școlar 2022-2023 diferă față de anii anteriori, existând o organizare diferită, cu module în loc de semestre și noi vacanțe pentru toți elevii. Pe lângă modificarea structurii, anul școlar 2022-2023 vine cu noi reguli și în ceea ce privește tezele, notarea elevilor și calcularea mediilor.

De asemenea, pe parcursul acestui an, elevii vor avea evaluări orale, lucrări scrise, experimente şi activităţi practice.

Programul național „Școala altfel” și Programul „Săptămâna verde” se desfășoară în perioada 27 februarie— 16 iunie 2023, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ. Derularea celor două programe nu se planifică în același interval de cursuri.

Related posts