LIPSA MEDICILOR, O PROBLEMĂ CRONICĂ

Lipsa medicilor din Spitalul Municipal Râmnicu Sărat creează în continuare probleme. Atât locuitorii municipiului, cât și cei din comunele arondate sunt îngrijorați de situația din unitatea medicală și trimit redacției numeroase întrebări privind soarta spitalului. Imposibilitatea asigurării permanenței serviciilor medicale la Camerele de gardă și realizarea intervențiilor în sala de operație doar în urma programării sunt doar câteva dintre situațiile care îi neliniștesc pe oameni. Autoritățile din Rm. Sărat cunosc situația și susțin că nu este vorba de lipsa de implicare a administrației locale, lipsa medicilor fiind o problemă a întregului sistem medical din România. Una dintre cauzele care au condus la criza de specialiști vizează oportunitățile apărute pe piață muncii, cei mai mulți medicii preferând centrele universitare sau mediul privat.

Primarul din Rm. Sărat, Sorin Cîrjan, consideră că problemele sistemului medical nu pot fi rezolvate la nivel local, ci pot fi soluționate în urma unor modificări legislative.

Edilul spune că unele probleme din Spitalul Municipal s-au  rezolvat, în urma încheierii unor contracte de colaborare cu medici ATI-iști și un chirurg. Dar nici în aceste condiții, nu se poate asigura permanența în realizarea intervențiilor în sala de operație. O altă problemă destul de gravă se înregistrează și la  Radiologie.

În ciuda argumentelor invocate de autorități, pacienții care se adresează Spitalului Municipal Râmnicu Sărat solicită ca cei în măsură să rezolve această situație, să găsească rapid soluțiile, pentru că toți oamenii au drepul la sănătate și viață.

Related posts