LIPSA APEI, SITUAȚIE TOT MAI ÎNGRIJORĂTOARE

Seceta din acest an, probabil cea mai acută din ultimii ani, nu a adus prejudicii grave doar în agricultură. În anumite zone rurale din țară, mai ales în cele de munte, au existat probleme majore în ceea ce privește aprovizionarea gospodăriilor cu apă potabilă. În comuna Năeni, din județul Buzău, sursele de apă au avut un deficit istoric, iar alimentarea cu apă de băut s-a făcut cu restricții.

Dacă acum 10-15 ani, criza apei nu era o situație care să dea prea multe motive de îngrijorare, acum, sunt tot mai multe localități unde situația devine critică. Potrivit Ministerului Mediului, în acest an, peste 600 de localităţi din ţară au fost afectate în ceea ce priveşte alimentarea cu apă, din cauza secetei.

Pe fondul lipsei tot mai acute a apei, specialiștii le recomandă cetățenilor să fie mult mai atenți la consumul acesteia. În acest sens, oamenii sunt sfătuiți ca atunci când sunt precipitații, să colecteze apa de ploaie, în diferite recipiente, care apoi să fie folosită la udatul grădinii sau pentru alte activități casnice.

Related posts