PAS IMPORTANT PENTRU „ORBITAL”

În următorii ani, Șoseaua de Centură a Buzăului va fi completată cu un ”Orbital”, un drum concentric situat în intravilanul municipiului. Mai precis, orașul Buzău va beneficia de 4 șosele de centură, din care 3 vor fi interioare și una exterioară. “Orbitalul” Buzăului va trece pe lângă autostrada A7, care va lega Capitala de Moldova, și va fi legat de viitorul drum expres Buzău-Brăila.

Un pas important spre materializarea acestui amplu proiect a fost făcut astăzi, când, Primăria Buzău a încheiat un protocol de colaborare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin care administrației locale buzoiene îi revine sarcina întocmirii studiului de fezabilitate. La eveniment au luat parte, alături de primarul muncipiului Buzău, Constantin Toma, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, dar și directorul executiv al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol.

După punerea în practică a acestor investiții, Buzăul va deveni al doilea oraș din țară, după București, care va beneficia de un sistem de drumuri concentrice ”Orbital”, asigurând o fluiditate rutieră fără probleme. În cel mai optimist scenariu, lucrările ar putea demara peste un an și jumătate.

În a doua parte a zilei, oficialii de la București au ajuns la Focșani. Aici, au fost semnate două noi contracte pentru realizarea unor loturi din autostrada A7. Este vorba despre loturile 1 şi 4, ale secţiunii Buzău-Focşani.

Pentru ambele loturi, respectiv 1, Buzău – Vadu  Pașii, și 4, Mândrești Munteni – Focșani Nord, CNAIR a desemnat câștigătoare, în urma licitațiilor, o asociere de firme deținute de omul de afaceri Dorin Umbrărescu.

Related posts