TRENUL REGAL, SCURT POPAS LA BUZĂU

Astăzi, de Ziua Monarhiei, dar și de Ziua Independenţei, Familia Regală a României a efectuat o călătorie cu Trenul Regal, pe ruta București – Ploiești – Buzău – Brăila – Galați. Trenul a plecat la ora 11.00 din Gara Regală Băneasa, iar în Gara Buzău a ajuns la ora 13.31. Peste o sută de buzoieni, alături de oficialitățile locale, au ținut să îi întâmpine pe Custodele Coroanei, Principesa Margareta a României, pe Principele Radu și pe Principesa Sofia.
Nostalgici ai monarhiei sau doar curioși, buzoienii i-au primit cu brațele deschise pe distinșii oaspeți.
Ion Bogureac, un tânăr basarabean stabilit de câțiva ani la Buzău, a fost și el prezent la întânirea cu Familia Regală. Tânărul de 17 ani, care ajută ca translator refugiații din Ucraina, auzise despre Casa Regală Română doar din poveștile străbunicilor.
La fel de emoționat de vizita regală a fost și primarul Buzăului, Constantin Toma. Edilul i-a oferit Principesei Margareta un cadou de suflet.
Înainte de continuarea călătoriei simbolice spre Brăila și Galați, oaspeții și oficialitățile locale buzoiene au făcut o fotografie de grup în fața Gării Buzău, una dintre cele mai vechi din țară. Ultima oprire a Trenului Regal a avut loc în Gara Galaţi, la ora 16.14. Trenul Regal folosit în prezent de către Familia Regală a fost inaugurat în anul 1928 şi a fost gândit ca un mijloc de transport pentru Regele Ferdinand Întregitorul şi Regina Maria, în vizitele lor numeroase pe teritoriul României Mari. Trenul are cinci vagoane și a fost fabricat în Italia, la solicitarea statului român.

Related posts