DELEGATĂ LA UN TURNEU PREOLIMPIC

Simona Stancu, cetățean de onoare al județului Buzău, și gălățeanca Cristina Năstase, una dintre cele mai valoroase și experimentate brigăzi de arbitri din handbalul mondial, au fost delegate de forul de specialitate la unul dintre cele trei turnee preolimpice de handbal feminin. Simona și Cristina vor arbitra la turneul preolimpic din Ungaria, unde, alături de formația țării gazdă, mai participă echipele naționale din Rusia și Kazahstan. Turneul se va desfășura în perioada 19-21 martie 2021, iar primele două clasate se califică la Jocurile Olimpice.

Buzoianca Simona Stancu și Cristina Năstase au arbitrat inclusiv la Campionatul European din 2020, unde au condus întâlnirile Norvegia – Danemarca – una dintre semifinale, Rusia – Spania, Danemarca – Muntenegru, Spania – Suedia și Franța – Danemarca.

Naționala României, locul 12 LA EURO 2020, va forța primele două poziții care asigură calificarea la Jocurile Olimpice in cadrul turneului preolimpic din Muntenegru, unde va întâlni echipele țării gazdă și Norvegiei. A patra formație nu a fost încă anunțată, după ce naționala de handbal din Kazahstan a fost mutată la turneul preolimpic din Ungaria.

Related posts