ETAPA A II-A DE VACCINARE, EXTINSĂ

Guvernul a modificat din mers etapa a doua de vaccinare impotriva covid 19. Astfel, printr-o Hotărâre de Guvern,  aprobata in sedinta de ieri, au fost introduse noi categorii, dar au fost amanate pentru etapa urmatoare, alte persoane.

Pe lângă categoriile „esențiale” deja incluse în această a doua etapă de vaccinare în care imunizarea vârstnicilor era esențială, a fost  inclus personalul din instituții precum  Avocatul Poporului, Curtea Constituțională,  BNR,  ANAF, avocații, Consiliul Concurenței, Curtea de Conturi, primării. Unii angajați din mediul privat, pusi pe listă inițial în etapa 2, au fost mutați în etapa 3, intermediară, asa cum numit-o premierul.

Tot in etapa a doua executivul  a inclus si persoanele cu handicap, cele imobilizate, însoţitorii acestora, precum şi persoanele fără adăpost.

Populația generală, angajații HoReCa, cei din cultură și din restul sistemului bancar vor intra în etapa a treia.

Premierul spune că, în luna februarie, România ar urma să primească aproape 220.000 de doze de vaccin pe săptămână.

Intre timp, tot mai multi romani se arata dornici sa se vaccineze impotriva Sars cov 2. Ieri, in 31 de județe din România fusese deja atinsă capacitatea maximă de programare pentru administrarea vaccinului COVID pentru următoarele trei săptămâni, în raport cu numărul dozelor disponibile până în prezent și calendarul de livrare estimat.

Numarul romanilor vaccinati, de la inceputul campaniei a depasit 300 de mii, dintre care  peste 5800 au fost imunizati si cu a doua doza, ceea ce le asigura un grad maxim de protectie.

Related posts