LUDOVIC ORBAN A DEMISIONAT, URMEAZĂ NEGOCIERILE

Ludovic Orban si-a incheiat aseara mandatul de prim ministru, la un an si o luna de la preluarea functiei si la o zi dupa alegerile parlamentare.

Fostul premier a explicat că decizia sa are un obiectiv precis – demararea negocierilor pentru un nou guvern în urma rezultatelor înregistrate la alegerile parlamentare.

Liderul PNL  a adăugat că prin demisia sa arată că nu se cramponează de nicio funcție și nici nu  pune condiții.

După demisia lui Ludovic Orban,  ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a fost desemnat de presedintele Klaus Iohannis,  noul premier interimar, functie pe care o va exercita până la formarea viitorului guvern.

Reamintim ca scrutinul parlamentar din weekend a adus surprize și o prezenta la urne foarte scazuta, de nici 32 %.

Absenteismul ar putea face ca viitoarea legislatură să aibă cea mai redusă legimititate de după Revoluție. Conform rezultatelor partiale, social-democratii au obitnut un scor de aproape 30 la suta, urmati de liberali cu peste 25 la suta.

Podiumul este completat USR-PLUS, cu un rezultat sub așteptări de aproximativ 15%. Surpriza acestui scrutin ramane Alianta pentru Unirea Romanilor, formatiunea care a obtinut aproape 9 procente din votul electoratului.

Pentru formarea unei majoritati in noul legislativ, partidele politice isi stabilesc in aceste zile strategiile de negociere politica.

Related posts