NOI MĂSURI

Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Rm. Sărat a dispus masuri suplimentare pentru a preveni o eventuala raspândire a noului coronavirus in oraș. Primarul Ramnicului spune ca a primit garantia din partea Institutiei Prefectului ca se va institui o masura imediata daca se constata, in urma unei anchete epidemiologice, că in comuna Ramnicelu exista un focar de COVID-19.  Edilul Ramnicului a solicitat, zilele trecute, izolarea localității vecine.

Pentru evitarea raspandirii noului coronavirus, Comitetul Local pentru Situații de Urgenta Rm. Sarat a dispus montarea unor termoscannere in Primarie si in Piata Centrala din municipiu. Autoritatile locale spun ca au recomandat si centrelor comerciale sa ia masuri similare, dar decizia apartine acestora si nu pot interveni mai mult pana la aparitia unor noi masuri dispuse de Guvern. Totodata, in municipiu s-a intensificat actiunea de dezinfectie a strazilor.

Primarul Ramnicului a propus Prefecturii Buzau ca, incepand de saptamana viitoare, daca nu apar noi masuri la nivel central, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta sa dispuna sanctionarea in baza legii 61/1991 a tuturor celor care nu respecta masurile de distantare sociala si purtarea unor mijloace de protectie a fetei. In vizorul agentilor de politie vor fi toti cetatenii, dar in mod special locuitorii altor localitati, care se afla in tranzit prin Rm. Sarat si nu respecta masurile impuse.

In ceea ce priveste conflictul aparut intre pacienti si cadrele medicale din Spitalul Municipal, primarul afirma ca s-au luat masurile necesare de ordine pentru a nu se mai repeta astfel de incidente.

Related posts