AMENDAT PENTRU UN SUC

Ghinion pentru un bărbat din Râmnicu Sărat care a fost amendat cu 10.000 de lei pentru că a băut suc în faţa unui chioşc. Acesta povesteşte că a ieşit din casă şi s-a dus până la magazinul din faţa blocului. Avea declaraţia completată. Pentru că mai era o persoană înăuntru a luat un suc din frigider şi a aştepat afară să-i vină rândul. Nu a apucat bine să pună sticla la gură că un echipaj de la Poliţia Locală l-a legimitimat, iar ce a urmat depăşeşte orice imaginaţie.

Oamenii legii i-au reproșat din start că a zăbovit mai mult decât era necesar în afara domiciliului, dovada fiind acea sticlă de suc din care băuse în faţa magazinului.

Râmniceanul spune că, deşi discuţia a decurs civilizat, cu argumente pentru fiecare informaţie solicitată de poliţişti, totul s-a încheiat cu o amendă de 10.000 de lei, la jumătate dacă e achitată la termen. Gheorghe Ghiţă a contactat un avocat pentru a contesta amenda luată în mod nejustificat.

Există însă destui indivizi care au încălcat cu tupeu legile şi nu au primit amenzi pe măsura faptelor. De exemplu, cei care au făcut grătare în aer liber sau petreceri cu zeci de invitaţi în plină pandemie, așa cum a fost cazul lui Comitet, din cartierul Poștă, unde totul s-a terminat cu plasarea în carantină a unui cartier cu peste 2.400 de suflete. Decizia Curţii Constituţionale nu face deosebire și îi îndreptăţeşte pe toţi cei care au primit amenzi de peste 2 mii de lei, date în baza ordonanţei de urgenţă a guvernului care a intrat în vigoare pe 1 aprilie.

Related posts