CEA MAI NEAGRĂ ZI

Județul Buzău trăiește astăzi cea mai neagră zi, de la debutul pandemiei de coronavirus. În numai 24 de ore au fost confirmate 16 noi cazuri de persoane infectate cu COVID 19. Mai grav este că 14 dintre cazuri sunt înregistrate la Râmnicelu, localitate care se confruntă cu o adevărată explozie a numărului de infectări. Alarmant este și faptul că virusul a ajuns și în rândul angajaților primăriei Râmnicelu, 5 dintre aceștia fiind confirmați pozitiv cu COVID-19.  Primarul Dumitru Stanciu, viceprimarul Dumitru Lăzăroiu și secretarul comunei sunt însă negativi.

Managerul Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat, Adrian Danielescu, afirmă că în unitatea medicală sunt tratați  internați 52 de pacienți confirmați cu coronavirus. Pe de altă parte, din cei 5 pacienti adusi de la Spitalul din Adjud și aflați la Rm Sărat, un bolnav ar urma să fie externat, cel mai probabil în cursul zilei de astăzi.

Direcția de Sănătate Publică Buzău a impus deja o serie de măsuri în satul Râmnicelu, unde 25 de persoane au fost confirmate pozitiv cu infecție COVID-19. În primul rând, toți contacții bolnavilor, precum și membrii de familie ai acestora sunt izolați la domiciliu. La nivelul Primăriei Râmnicelu a fost stabilit un număr de cel mult trei persoane care pot desfășura activitatea specifică, sub conducererea primarului și a viceprimarului, cu condiția ca angajații să locuiască în Râmnicelu. Totodată, toate spațiile Primăriei, precum și spațiile accesate frecvent de locuitorii comunității vor fi dezinfectate.

Între timp, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat au întocmit trei dosare penale pe numele unor locuitori din Râmnicelu pentru ,,Zădărnicirea combaterii bolilor” și pentru ,,Omisiunea declarării unor informații”. Asta după ce polițiștii din Râmnicelu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că șase persoane domiciliate la trei adrese distincte de pe raza comunei Râmnicelu, contacți ai pacientului zero, au refuzat să se supună testării și examinării medicale și au refuzat să divulge cadrelor medicale din cadrul DSP Buzău date cu privire la persoanele cu care au intrat în contact.

Related posts